Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία


Τρεις αλλοδαποί προσπάθησαν να εκδώσουν νεαρή Ρουμάνα

Σε μια κοινή επιχείρηση χθες βράδυ η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαίας προχώρησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στους αστυνομικούς, χθες δύο Αλβανοί και ένας Ρουμάνος θα προσπαθούσαν να εκδώσουν μια νεαρή Ρουμάνα στην περιοχή, όμως οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας



Συνελήφθησαν χθες (8-2-2012), αργά το απόγευμα, στον Άραξο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, τρείς αλλοδαποί άνδρες, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας και ο τρίτος υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 29,20 και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για σωματεμπορία, οπλοκατοχή, απειλή και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα οι τρείς αλλοδαποί, τις τελευταίες τρείς ημέρες, ασκούσαν έντονη ψυχολογική βία σε 22χρονη Ρουμάνα, απειλώντας την συνεχώς τόσο με χρήση όπλων όσο και λεκτικά, για τη ζωή της και τη ζωή των μελών της οικογενείας της, με σκοπό να την προωθήσουν για σεξουαλική εκμετάλλευση. Η 22χρονη κατέφυγε στις Αστυνομικές Αρχές, όπου οργανώθηκε άμεσα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με την συμμετοχή Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας και της  Ο.Π.Κ.Ε.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί χθες το απόγευμα ενήργησαν έφοδο σε καφενείο στη περιοχή του Αράξου όπου η 22χρονη συναντήθηκε με τους τρείς δράστες προκειμένου να την προωθήσουν στην πορνεία. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν στο χώρο του καφενείου ο 20χρονος και ο 42χρονος ενώ ο τρίτος δράστης εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή απόσταση και συνεληφθη.
Σε σωματικές έρευνες που ενηργησαν οι Αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν στον 20χρονο ένα πιστολι τύπου replica και στον 29χρονο ένα πιστολι και ένα περίστροφο με επτά αβολιδωτα φυσίγγια στο βυκιο του τα οποία και κατέσχεσαν. Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας των συλληφθέντων προέκυψε ότι οι δυο Αλβανοί είχαν εισελθει λαθρα στη χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελεα Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Τα θύματα να εμπιστεύονται την ΕΛ.ΑΣ.


Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η  άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής) διώκεται από το Νόμο. Παροτρύνουμε τα «θύματα» να εμπιστεύονται τις αστυνομικές αρχές και να καταφεύγουν άμεσα σε αυτές για την παροχή νομικής και ψυχολογικής στήριξης.
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης καλέστε το 100 ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 να δηλώστε την κακοποίηση και να ζητήσετε προστασία. Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και ενεργεί άμεσα σε κάθε περιστατικό.
patras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money