1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξουν την παλιά τους συσκευή.
2. Εάν η τηλεόραση τους δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, για να μπορέσουν να λάβουν το ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστούν με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσουν στην παλιά τους συσκευή.
3.Οι αποκωδικοποιητές μπορούν να είναι: α) Τυπικής ανάλυσης - SD (Standard Definition) με έξοδο SCART ή RCA ή χωρίς HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις – “κουτιά”). β) Υψηλής ανάλυσης - HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma/ LED (επίπεδες τηλεοράσεις).
4.Η SD εκπομπή προγραμμάτων δε θα σταματήσει.
5. Στην περίπτωση που κάποιος τηλεθεατής λαμβάνει ήχο χωρίς να λαμβάνει εικόνα, είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG2 και θα χρειαστεί να εφοδιαστεί με αποκωδικοποιητή MPEG4 για τη λήψη του ψηφιακού σήματος.
6. Δεν υπάρχουν «ψηφιακά αξεσουάρ», π.χ. « ψηφιακές κεραίες».
Απλά βήματα για τη σύνδεση του αποκωδικοποιητή:
1. Σύνδεση του καλωδίου της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή.
2. Σύνδεση του αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση, με ένα καλώδιο τύπου SCART ή HDMI ή RCA και τοποθέτησή του στην πρίζα.
3. Συντονισμός του δέκτη στις συχνότητες 25 (506 MHz) & 42 (642 MHz) για τη λήψη των κρατικών, 44 (658 MHz) & 46 (674 MHz) για τη λήψη των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και 31 (554 MHz) & 53 (730 MHz) για τα τοπικά κανάλια.
4. Συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου