Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Δυτικής Αχαΐας-Μπάτε σκύλοι αλέστε!

Του Αθανάσιου Ραυτακόπουλου, επικεφαλής της παράταξης "Ενωτική κίνηση για τη Δυτική Αχαΐα"


Δήμος Δυτικής Αχαΐας-Μπάτε σκύλοι αλέστε! Του Αθανάσιου Ραυτακόπουλου, επικεφαλής της παράταξης "Ενωτική κίνηση για τη Δυτική Αχαΐα"

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διάλυσης και κοπής οχημάτων ιδιοκτησίας  του Δήμου και η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει τίποτα. Η ιστορία  ξεκίνησε από το Λάππα με ένα φορτηγό του πρώην Δήμου Λαρίσου, που ήταν αραγμένο στον περιφραγμένο χώρο στο σχολείο.
Την Τετάρτη 18/01/2012 ο πρώην Αντιδήμαρχος Λαρίσου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κος Μανουδάκης Εμμανουήλ ενημερώνει εγγράφως τη Δημοτική Αρχή κατονομάζοντας αυτόν που πήρε το φορτηγό και ζητά απάντηση για τη νομιμότητα  και τη διαφάνεια στη διαδικασία που τηρήθηκε όσον αφορά τη Δημοτική Περιουσία. Η Δημοτική Αρχή όμως δεν ήξερε τίποτα.
Καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη διαδικασία επαναλήφθηκε και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες υπάρχουν και όταν αποδειχθούν θα τα φέρουμε όλα στη δημοσιότητα. Όμως η Δημοτική Αρχή ούτε γι΄ αυτά ήξερε τίποτα.
Αποκορύφωμα αυτής της ιστορίας ήταν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 όπου συνελήφθη, μετά από καταγγελίες κατοίκων της Τ.Κ. Πορτών και του Τοπικού Συμβουλίου που ειδοποίησε την Αστυνομία, επ΄ αυτοφώρω ο υπεύθυνος ολόκληρου συνεργείου που είχε πάει και είχε ξεκινήσει να κόβει με οξυγόνο Μπουλντόζα (ερπυστριοφόρο μηχάνημα) του Δήμου για να την πάρει για παλιοσίδερα. Και εδώ η Δημοτική Αρχή δεν ήξερε τίποτα. Ευτυχώς που οι κάτοικοι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι των Πορτών αντιλήφθηκαν το γεγονός και ειδοποίησαν την Αστυνομία και συνέλαβε αυτόν τον κύριο και τότε  η Δημοτική Αρχή έμαθε για το τι συνέβη στις Πόρτες. Πήγε ο κος Παναγιωτόπουλος στο Αστυνομικό τμήμα της Κάτω Αχαΐας και αντί να ζητήσει τη δίωξη του συλληφθέντος, όπως θα περίμενε καθένας, έκανε συμφωνία με αυτόν τον κύριο, να κοπεί η μπουλντόζα, να ζυγιστεί και να πληρώσει ο κύριος αυτός Ο,22€ το κιλό, το μηχάνημα για παλιοσίδερα και ο Δήμος να μην έχει καμία άλλη απαίτηση, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ο κος Δήμαρχος ενήργησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  και όφειλε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώσει το σώμα και να ζητήσει και την <<νομιμοποίηση>> της απόφασής του.
Την Κυριακή 22/01/2012 είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφού περιμέναμε να ενημερωθούμε από τον κο Δήμαρχο και δεν το έκανε ως όφειλε, ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης κος Ραυτακόπουλος Αθανάσιος ζήτησε ,υπό μορφή ερωτήσεων όπως είχε το δικαίωμα από τον κανονισμό, ενημέρωση του σώματος για τα περιστατικά στο Λάππα και στις Πόρτες.
Ο κος Δήμαρχος μας ενημέρωσε μόνο για το περιστατικό  στις Πόρτες που είχε επιληφθεί η  Αστυνομία και για το οποίο  ήξερε. Για το άλλο στο Λάππα που είχε ενημερωθεί εγγράφως από δημοτικό του σύμβουλο δεν απάντησε.
Μπροστά σε ένα κυριολεκτικά έκπληκτο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού μόνο μια μικρή ομάδα  εκλεκτών από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν ενήμεροι, ακούστηκε ο Δήμαρχος να λέει ότι έχει γίνει πρόταση συμβιβασμού- αθώωσης με τον κύριο που εκείνη την ώρα ήταν κρατούμενος προκειμένου να περάσει αυτόφωρο τη Δευτέρα και όχι μόνο αυτό αλλά ζητήθηκε από το σώμα να επικροτήσει μία τέτοια απόφαση.
Φυσικά αντιλαμβάνεστε τη συνέχεια. Τελικά μετά από δυόμισι  περίπου ώρες <<συζήτησης>> το Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε στο  ύψος του και αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόταση του κου Δημάρχου και να ζητήσει τη δίωξη του συλληφθέντος και να αξιώσει την αποζημίωση της μπουλντόζας ως μηχάνημα και όχι ως παλιοσίδερα.
Επειδή μετά από όλα αυτά τα περιστατικά η  Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη της διαφύλαξης και διασφάλισης της Δημοτικής  περιουσίας δεν ήξερε, εμείς ως Δημοτική Παράταξη καταθέσαμε αναφορά προς την εισαγγελία προκειμένου να διερευνήσει ο Εισαγγελέας το θέμα και επιτέλους να μάθουμε τι έγινε και ποιος φταίει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money