Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΔΙΝΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στην πονεμένη ιστορία του γεφυριού της Σαρδινής.
Μιά κατασκευή η οποία κατέρρευσε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και αυξάνοντας την διαδρομή προς και από την Αχαγιά κατά 11 χλμ.
Δεν μιλάμε για κάποιο έργο  τεραστίων διαστάσεων.Για  ένα γεφυράκι 8-9 μέτρων γίνεται η συζήτηση.
Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος διαμαρτυριών απο τους κατοίκους σε όλο σχεδόν το πολιτικό δυναμικό της Αχαίας, για να οδηγηθούμε στην αποφασιστική εμπλοκή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να γίνει μία μελέτη αξίας 55.000 ευρώ, ούτως ώστε το στοιχειωμένο γεφύρι να καταστεί δυνατόν να κατασκευαστεί εκ νέου.
Ο Δήμος Δυτικής Αχαίας μπορούσε νά είχε ήδη κατασκευάσει  το έργο εδώ και πολλούς μήνες, με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με δαπάνη κατά το ήμισυ μικρότερη.
Αντί αυτού αναλώθηκε στην διοργάνωση εκδηλώσεων, πανηγυριών και φιεστών που κοστολογήθηκαν πανάκριβα.
Προτιμήθηκε η επικοινωνία από την δημιουργία έργου.
Είμαστε βέβαιοι ότι όταν το έργο κατασκευαστεί θά έχουμε θριαμβευτικά εγκαίνια με ορχήστρες και μπουφέδες και ακόμα μία φιέστα επικοινωνίας για τα τηλεοπτικά κανάλια.
Ευχαριστούμε σαν κάτοικοι και καλλιεργητές της περιοχής τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και την Τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας. Είναι σίγουρο ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί γεφύρι δεν θα βλέπαμε.

Οι Αχαγιώτες




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money