Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Καταρχήν συμφωνία των πολιτικών αρχηγών διεμήνυσε στον Γιούνκερ ο Λ. Παπαδήμος


Μετά από πολλές ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων, φαίνεται πως ο Λουκάς Παπαδήμος με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς παρά τις διαρροές για εμπλοκή, έχουν έρθει σε μία καταρχήν συμφωνία για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα με τον πλέον σκληρό τρόπο...
Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος διέκοψε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να τηλεφωνήσει ο ίδιος τον κ. Γιούνκερ για να τον ενημερώσει για αυτή την εξέλιξη και στην ουσία να του δώσει το πράσινο φως για να συνεδριάσει τελικά την Πέμπτη το Eurogroup με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Έτσι μετά το πράσινο φως από τον κ. Παπαδήμο ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι στις 19:00 της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup που μεταξύ άλλων θα τεθεί επί τάπητος και η συμμετοχή της ΕΚΤ στη μείωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, παρά την καταρχήν συμφωνία, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό συνεχίζουν τη σύσκεψη καθώς το παζάρι έχει επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα μέτρα που απαιτεί πλέον η τρόικα. Σε αυτά βρίσκονται οι μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις, με τη Νέα Δημοκρατία να διαρρέει πως δίνεται μία σκληρή μάχη για να περάσει η πρόταση του κόμματος.

Τα μέτρα έφτασαν από νωρίς στα χέρια των κομμάτων αλλά ήταν στα αγγλικά και έτσι ο βαθμός δυσκολίας για την επεξεργασία τους ήταν μεγαλύτερος. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε η σύσκεψη να γίνει στις 17.00 αντί για τις 16.00 γιατί το μεταφρασμένο κείμενο από το υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στα χέρια του μόλις στις 14.30.

Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση πουα θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

- Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
- Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
- Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, Τραπεζών κ.λ.π)
- Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
- Μετενέργεια στο τρίμηνο απο εξάμηνο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money