Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΩΡΕΑ 2 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ

Στην αναβάθμιση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με την προμήθεια από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. δύο πλήρως εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων τύπου STAYER, χωρητικότητας δύο και δυόμιση τόνων αντίστοιχα. Η παράδοση και παραλαβή αντίστοιχα των οχημάτων έγινε στις 5 Μαρτίου 2012 στην κεντρική διεύθυνση του Ε.Σ.Ε.Π.Α. στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης από τον υποδιοικητή του Σώματος Νικόλαο Φτιάκα και τον αρμόδιο για θέματα πολιτικής προστασίας αντιδήμαρχο Κανέλλο Κανελλόπουλο  και ήδη τα οχήματα βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Δήμου και περιμένουν να αναλάβουν δράση.

Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας της χώρας
μας και προσφέρει συμπληρωματικό έργο στις κρατικές υπηρεσίες στον τομέα πυρόσβεσης, διάσωσης και φυσικών καταστροφών, χωρίς να θέλει σε καμία περίπτωση να τις υποκαταστήσει ή να τις αντικαταστήσει. Αποτελεί στην ουσία μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η ποιότητα των παρεχόμενων εθελοντικών υπηρεσιών είναι εφάμιλλη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ παρέχει βοήθεια και με αποστολές στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσει σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Παράλληλα, το Ε.Σ.Ε.Π.Α. παρέχει διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες όπου εδρεύουν οι σταθμοί του.

Αναφερόμενος στο παρελθόν της συνεργασίας με το Ε.Σ.Ε.Π.Α. ο αντιδήμαρχος Κανέλλος Κανελλόπουλος σημειώνει:

«Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, με την υπ’ αριθ. 275/2011 απόφασή του, ενέκρινε τη συνεργασία του Δήμου με το Ε.Σ.Ε.Π.Α., με σκοπό τη δημιουργία ενός εθελοντικού πυροσβεστικού διασωστικού σταθμού, ο οποίος θα υποστηρίζεται σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαίδευσης από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. και σε ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας από εθελοντές του Δήμου.

Ως επιστέγασμα της πρωτοβουλίας αυτής, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νικόλαος Σαχινίδης είχε επισκεφθεί την περιοχή μας στις 17 Οκτωβρίου 2011 και αφού περιηγήθηκε αυτοπροσώπως τους προσφερόμενους για τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού χώρους (Δημοτικό σχολείο Μπονταιίκων και κληροδότημα Ιωάννη Οικονομόπουλου στην Κάτω Αχαΐα) υπέδειξε τη δημιουργία δύο σταθμών Ε.Σ.Ε.Π.Α. που θα καλύπτουν πλήρως ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου. (φωτ. 2)

Μετά την παραλαβή των οχημάτων, η ευθύνη της λειτουργίας τους βαρύνει πλέον το Δήμο μας. Ας θυμηθούμε όλοι μας τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2011 και ας αναλογιστούμε ότι σήμερα έχουμε τη δύναμη να συμβάλλουμε άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε έκτακτη ανάγκη (πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ.) του Δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money