Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία Γ. Αλεξόπουλου για το Γυμνάσιο Λάππα



Ποσό 600.000 ευρώ απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του Γυμνασίου Λάππα, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το οποίο είχε πληγεί από τον σεισμό του 2008 και έκτοτε παραμένει εκτός λειτουργίας.

Τα χρήματα αυτά διερευνάται η δυνατότητα ν’ αντληθούν από πόρους του ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατόν χρόνο ο κύκλος των παρεμβάσεων και να αποδοθεί εκ νέου το οίκημα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.

Την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενοι από τον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Μαυρόγιαννη και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν το σχολείο ώστε να δουν από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να καταγράψουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό η επισκευή του κτιρίου είχε χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ωστόσο κατά την πρόοδο των εργασιών επισκευής, εμφανίστηκαν και νέα προβλήματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας να ολοκληρωθούν γρήγορα οι σχετικές μελέτες ώστε με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης να αρχίσουν αμέσως οι εργασίες.

«Επισκεφθήκαμε με τον Δήμαρχο το σχολείο, είδαμε από κοντά τις ανάγκες και συμφωνήσαμε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εξεύρεση πόρων ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Προσανατολιζόμαστε, αρχικά στην διεκδίκηση των χρημάτων που απαιτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και, εναλλακτικά, θα εξετάσουμε και την προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ», τόνισε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money