Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Frigoglass: Στην ημιανεργία γιατί είχαν …κέρδη

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του λουκέτου στη μονάδα παραγωγής της coca cola στην Πάτρα, ο όμιλος επιστρέφει και με νέο της κτύπημα επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα σε 120 ακόμα εργαζόμενους.
Αυτή τη φορά  ο στόχος είναι το εργοστάσιο της «Frigoglass» στην Αχαγιά, το οποίο ανήκει στο άρμα της coca cola, με τους υπεύθυνους να βάζουν στο τραπέζι το εκβιαστικό δίλημμα της εκ περιτροπής εργασίας – εργασία τριών ημερών – αλλιώς λουκέτο.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται από πλευράς εργαζομένων πως είναι έξω από κάθε λογική καθώς η επιχείρηση το 2010 είχε κέρδη της τάξης των 20 εκ €, ενώ ανάλογο κέρδος είχε και το 2011.
Προς «επιβράβευση» των εργαζομένων οι οποίοι σε χαλεπούς καιρούς μέσα από την αποδοτικότητα απέφεραν 40 εκ. καθαρά κέρδη τα δύο τελευταία χρόνια, τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό καλώντας τους  να διαλέξουν ανάμεσα  στην ημιανεργία και την απόλυση.
Σε δηλώσεις του στο Patrastimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Frigoglass» κ. Παπαστεφανόπουλος έκανε λόγο για εμπαιγμό και εργασιακό μεσαίωνα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίο σε ποιό εργοστάσιο, ποιού ομίλου επιχειρείται να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.
Ο κ. Παπαστεφανόπουλος υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης κ. Δαυίδ με την πολιτική που εφαρμόζει στις επιχειρήσεις του στην Αχαΐα δείχνει πως δρα στοχευμένα και καθόλου τυχαία.
Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή
Καθοριστικό για την όποια εξέλιξη θεωρείται το προγραμματισμένο για αύριο ραντεβού της διοίκησης με τους εργαζόμενους του οποίους έχει κάλεσει σε διαβούλευση.
Να σημειωθεί πως μόνο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα στον κατάλογο της ανεργίας και της ημιανεργίας στην περιοχή έχουν προστεθεί οι 40 εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής της coca cola, οι 120 εργαζόμενοι της Αχαϊκής, οι 60 εργαζόμενοι του εργοστασίου δέρματος και οι σε επίσχεση εργασίας εργαζόμενοι της ΑΒΕΞ!!!
πηγη pelop 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money