Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΛΙΓΩΡΗΣΕ ΤΟ Α.Τ. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ;

Επανερχόμαστε στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Καλαμάκι Αχαίας στις 28/3 όπου οι δύο ένοπλοι δράστες , έδεσαν σε καρέκλες δύο γυναίκες, ερευνώντας εξονυχιστικά το σπίτι και τελικά απεχώρησαν με το ποσό των 200 ευρώ.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρή κόρη της οικογένειας αντελήφθη τους δράστες και τις προθέσεις τους, και πηδώντας από ένα παράθυρο της κουζίνας διέφυγε τρομοκρατημένη τρέχοντας στα χωράφια.
Οι πληροφορίες μάς λένε ότι η νεαρή επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Α.Τ. Κάτω Αχαίας αναφέροντας το συμβάν το οποίο ήταν εν εξελίξει, ζητώντας την συνδρομή της Αστυνομίας.
Μαθαίνουμε ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας χρονοτριβούσε, το αποτέλεσμα ήταν (ευτυχώς) οι ληστές να αποχωρήσουν μόνοι τους και η Αστυνομία να μην εμφανιστεί παρά μόνο όταν απελευθερώθηκαν τα θύματα και κάλεσαν εκ νέου.
Σε περίπτωση ο μη γένοιτο θανάτου, σοβαρού τραυματισμού, είτε και βιασμού, ποιός θα απολογούνταν στους οικείους των θυμάτων, και ποιά θά έπρεπε νά είναι η τιμωρία των ολιγωρούντων;
Υπόψιν ότι είναι πολλές οι καταγγελίες που έχουμε περισυλλέξει για πολλά περιστατικά στα οποία αν και έχει κληθεί η τοπική αστυνομία ουδέποτε επιλήφθει, προβάλλοντας οι εκάστοτε εν υπηρεσία διάφορες προφάσεις.
Υπάρχει το  αίσθημα  του καθήκοντος σε μερικούς από τους υπηρετούντες στο τοπικό τμήμα;
Θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα απο τους πολύπειρους αξιωματικούς του τμήματος σε βάρος των αμελούντων;
Από αυτό το μπλόγκ είχαμε δημόσια απευθύνει συγχαρητήρια  στο Α.Τ. Κάτω Αχαίας για την σύλληψη των Πακιστανών που είχαν κατακλέψει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Θά πρέπει παρόμοια φαινόμενα όπως αυτό της ολιγωρίας να ελεγχθούν και να παταχθούν.
Τελικα΄οδηγούμαστε σε μια κοινωνία άγριας δύσης, με την οπλοφορία πλέον να γίνεται αυτονόητο δικαίωμα, και την αυτοδικία να προβάλλει όλο και πιο γοητευτική σαν ιδέα.
Μόνο που τότε παύει να ιχύει ο νόμος και αρχίζει να ισχύει το <<δίκιο>> του ισχυρού.
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money