Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Υπήρχε βέβαια η επιστολή του δάσκαλου και δημοτικού συμβούλου Κ. Αχαϊας η οποία είχε επιβαρύνει την φήμη της τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα,

ΑΧΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Απολύσεις προσωπικού, δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, τα δάνεια θα πληρωθούν. 
)
   
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες όλα αυτά που συνέβησαν σε σχέση με την Αχαϊκη έγιναν μέσα σε λίγες ώρες. Υπήρχε βέβαια η επιστολή του δάσκαλου και δημοτικού συμβούλου Κ. Αχαϊας η οποία είχε επιβαρύνει την φήμη της τράπεζας στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κάποιοι θεωρούν πως η Αχαϊα χτυπήθηκε για μία ακόμη φορά. "Ξέραμε ότι η Λαμία και η Λέσβος είχαν πρόβλημα, εμείς όμως δεν είχαμε. Απλά όπως συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες υπήρχε ζήτημα με τα δάνεια που δεν πληρώνονταν" δήλωσε στέλεχος της τράπεζας. Πάντως όλα δείχνουν πως σύντομα θα ανακοινωθούν και οι απολύσεις του προσωπικού, ενώ θα κλείσουν όλα τα καταστήματα. Μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ή τριών ημερών θα έχει ξεκαθαρίσει και το ποια τράπεζα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Αχαϊκής. Πάντως για μία ακόμη φορά ξεκαθαρίζεται πως δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000 ευρώ, ενώ και τα δάνεια θα πληρωθούν.
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠATΡΑ
Εντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στην Πάτρα για δάνεια που δόθηκαν ανεξέλεγκτα και κυρίως σε δύο επιχειρηματίες της πόλης. Στελέχη της τράπεζας δηλώνουν πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εξελίξεις. Οσον αφορά στον Πρόεδρο της Αχαϊκής Ευάγγελο Φλωράτο, βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς διαβουλεύσεις με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος.
H ανακοίνωση της ΤτΕ

Όπως τονίζεται, η ΤτΕ έκρινε αναγκαία την υπαγωγή των "παραπάνω τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο Νόμος 3601/2007", καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν κατ' αυτό τον τρόπο.

Τώρα, η ΤτΕ θα βρει ανάδοχο των καταθέσεων που φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και έτσι οι καταθέσεις θα μεταφερθούν σε άλλη τράπεζα.
Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές.
Πηγή:Dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money