Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΧΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:«Γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο πως η τράπεζα πηγαίνει για κλείσιμο»!!!

Εδώ και ένα χρόνο γνώριζε ο πρόεδρος και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αχαϊκής Συνεταιριστικής πως  η τράπεζα απειλείται άμεσα με λουκέτο.
Αυτή την αποκάλυψη κόλαφο για όσους έκρυβαν την αρνητική και μη αναστρέψιμη πορεία της τράπεζας στην οποία είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους χιλιάδες μεριδιούχοι έκανε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στο τετ-α-τετ που είχε με την διοίκηση της ΟΤΟΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους.
Ο κ. Προβόπουλος εκθέτει ακόμα περισσότερο την διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής καθώς έκανε σαφές πως καμία άλλη Συνεταιριστική τράπεζα δεν πρόκειται να κλείσει, αρκεί να ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις της τράπεζας της Ελλάδας
Οι δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, όπως αυτές προκύπτουν από το δελτίο  τύπου που εξέδωσε η ΟΤΟΕ έχουν ως εξής:
 "Έντονος προβληματισμός και δυσκολίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ήταν τα συμπεράσματα που αποκόμισε η ΟΤΟΕ στη σημερινή συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες.
 Η ΟΤΟΕ τόνισε στην αρχή και με ιδιαίτερη έμφαση ότι, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες μαζί με τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Τράπεζες, πρέπει να θεωρούν θέμα προτεραιότητας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ζήτησε το θέμα αυτό να αντιμετωπισθεί με ενδιαφέρον και με αποτελεσματικό τρόπο για τους εργαζόμενους των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας.
 Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ.Προβόπουλος, επεσήμανε στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΟΤΟΕ ότι, δεν υπήρχε αντικειμενικά καμία δυνατότητα να συνεχισθεί η λειτουργία των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών αν και επιδιώχθηκε, χωρίς επιτυχία, εδώ και ένα χρόνο να αποτραπεί η ανάκληση των αδειών τους, γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τα προβλήματα που είχαν ήταν, πλέον, μη ανατάξιμα».
 Ακόμα, τόνισε ότι, καμία άλλη Συνεταιριστική Τράπεζα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο μέλλον, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι οδηγίες της Τράπεζας Ελλάδος και διευκρίνισε ότι, δεν υπάρχουν σκέψεις για διακοπή της λειτουργίας άλλων Συνεταιριστικών Τραπεζών.
 Κατέστησε σαφές ότι, σε κάθε περίπτωση, οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες, ενώ στα θέματα που αφορούν στην απασχόληση και τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.
 Η ΟΤΟΕ, δεν αισθάνεται ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με παρέμβαση στην Κυβέρνηση, καθώς και στις Τράπεζες, με προτεραιότητα τις άλλες Συνεταιριστικές Τράπεζες, με στόχο να δοθεί λύση στο θέμα της εργασίας."
PT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money