Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Διέρρηξαν τη Ιερά Μονή Μαρίτσης παραβιάζοντας την κεντρική πύλη

EΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ  ΛΙΡΕΣ


Ούτε η Ιερά Μονή Μαρίτσης που βρίσκεται στο Σανταμέρι Αχαΐας, δεν γλίτωσε από την δράση διαρρηκτών… Σήμερα το πρωί, οι μοναχές ήρθαν αντιμέτωπες με τη βεβήλωση του χώρου από άγνωστους δράστες οι οποίοι αναζητούσαν… χρυσές λίρες στο έδαφος του ναού.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών ιερόσυλοι εισήλθαν τα ξημερώματα στην Ιερά Μονή Μαρίτσης Πατρών, ψάχνοντας για θησαυρό. Διέρρηξαν την κεντρική πύλη του Καθολικού και έκαναν ζημιές στο δάπεδο σκάβοντας για λίρες.
Το χειρότερο όμως είναι, ότι έσκαψαν στο Άγιο Βήμα, για να ανακαλύψουν θησαυρό, καταστρέφοντας κυριολεκτικά την Αγία Τράπεζα, χωρίς βέβαια να βρουν τίποτε.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Μητροπολίτης από τις μοναχές για τη βεβήλωση της Μονής, και έσπευσε στο Μοναστήρι και συνεργάστηκε με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, σε τοπικό επίπεδο (Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας) και σε κεντρικό με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Δημήτριο Δριβήλα για τα περαιτέρω. Η έρευνα για τον εντοπισμό των ιεροσύλων βρίσκεται σε εξέλιξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money