Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δήμαρχοι Δυτ. Ελλάδας: Όχι στα Κέντρα Κράτησης, συγκαλούνται έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια

Δήμαρχοι Δυτ. Ελλάδας: Όχι στα Κέντρα Κράτησης, συγκαλούνται έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια  Την άποψη των Δήμων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην σύσκεψη στην ΠΕΔ
Απόφαση από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το έαν τάσσονται υπέρ ή κατά της δημιουργίας Χώρων Προσωρινής Κράτησης Μεταναστών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην σύσκεψη που βρίσκεται σ' εξέλιξη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (πρώην ΤΕΔΚ), στην Πάτρα. Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι μέχρι τις 30 Μαρτίου θα πρέπει να δοθεί απάντηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και πρόσθεσε ότι είναι γνωστές οι δικές του αντιρρήσεις στην προοπτική Κέντρων Κράτησης Μεταναστών στις πύλες εξόδου της χώρας, όπως είναι η Δυτική Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμα ότι θα πρέπει τάχιστα, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, να καταγραφεί η ακριβής θέση των Δήμων της Περιφέρειας, θέση με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς είπε ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος ώστε να υπάρξει σε βάθος διαβούλευση και, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι "μέσα σε πέντε μέρες είναι αδύνατον να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβουλίων". Ο ίδιος, πάντως, δεν διευκρίνισε αν θα ζητήσει σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Από την πλευρά του ο κ. Μοσχολιός υπενθύμισε ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως την Πάτρα και άρα ο Δήμος της Πάτρας έχει κεντρικό ρόλο στην όλη συζήτηση.
Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας είπε ότι μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να παρθεί απόφαση η οποία, στη συνέχεια, θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ και οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money