Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΘΩΩΣΗ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΒΟΥΝΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Έκπληξη και απορία δημιουργεί η πρόσφατη αθώωση δύο λαθροϋλοτόμωνπου συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από περίπολο του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας στις αρχές Μαρτίου (και ενώ είχε λήξει η ξυλευτική περίοδος), να μεταφέρουν κομμένες βελανιδιές από αναδασωτέα περιοχή των Μαύρων Βουνών.
Συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου 2012 και ώρα  19.00 στην περιοχή Μέσα Κέρπεσι  Αράξου, συνελήφθησαν από περίπολο του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας δύο  λαθροϋλοτόμοι οι οποίοι μετέφεραν με αγροτικό αυτοκίνητο δύο τόνους χλωρών ξύλων που προέρχονταν από λαθροϋλοτομία ισταμένων ατόμων βελανιδιάς που βρίσκονταν σε αναδασωτέα, (μετά από πυρκαγιές)  έκταση στη περιοχή αυτή. Κατασχέθηκαν τα μέσα διενέργειας της παράνομης υλοτομίας (δύο αλυσοπρίονα, δύο τόνοι ξύλα και το αγροτικό αυτοκίνητο), ενώ κατά των συλληφθέντων σχηματίστηκε Δικογραφία και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Εκεί μετά από αναβολή τριών συνεδριάσεων, οι συλληφθέντες αθωώθηκαν.Κατά της απόφασης αυτής, ο Εισαγγελέας άσκηση έφεση, μετά από εισήγηση του Δασάρχη Πατρών, τα δε κατασχεθέντα παραμένουν στη φύλαξη των αρμοδίων Υπηρεσιών. Είναι φανερό ότι η λαθροϋλοτομία συνεχίζει να αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα για την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς. Αντί όμως της παραδειγματικής τιμωρίας των συλληφθέντων είχαμε (άγνωστο με ποιο σκεπτικό) την αθώωσή τους.
Ελπίζουμε η έφεση του Εισαγγελέα (μετά από τη σθεναρή στάση του ΔασάρχηΠατρών για τιμωρία των παρανομούντων) να έχει  διαφορετική κατάληξη στο Εφετείο."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money