Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΥΜΑΙΩΝ:Η άποψη της Υπηρεσίας ΤΑΣ είναι ότι το κτίσμα δεν έχει υποστεί βλάβες στο φέροντα οργανισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο

Απάντηση Γ. Μαγκριώτη προς Μ.
Κυριακοπούλου για τη
χρηματοδότηση νέου Δημαρχείου
Δυτικής Αχαΐας
Είναι δυνατή η χρησιμοποίηση της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής που αντιστοιχεί στην επισκευή του κτιρίου και για την ανακατασκευή του στο ίδιο ή σε άλλο οικόπεδο, εάν το επιθυμεί ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας, επισημαίνει ο Υφυπουργός του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης σε απάντηση Αναφοράς (ΠΑΒ 2402/09.02.2012) με την οποία η Μαρία Κυριακοπούλου επισήμαινε το αίτημα του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την Πολιτεία, η ανέγερση νέου Δημαρχείου, καθώς το υφιστάμενο κτίριο είχε πληγεί σοβαρά από τον σεισμό του 2008 και είχε κριθεί μη επισκευάσιμο, με αποτέλεσμα οι δημοτικές υπηρεσίες να βρίσκονται σήμερα διασκορπισμένες σε έξι μισθωμένα κτίρια.

Ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρει στην απάντησή του τα εξής:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αρμόδια Υπηρεσία (Υ.Α.Σ.), ο πρώην Δήμος Δύμης κατέθεσε το Μάιο του 2009 αίτηση στον Τ.Α.Σ. Αχαΐας, με την οποία ζητούσε χορήγηση Άδειας Επισκευής προκειμένου να επισκευαστεί το Δημαρχείο.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2011, ο Δήμος υπέβαλε ένσταση ζητώντας τον χαρακτηρισμό του κτίσματος ως κατεδαφιστέο, επικαλούμενος γεωλογικά προβλήματα.

Η άποψη της Υπηρεσίας είναι ότι το κτίσμα δεν έχει υποστεί βλάβες στο φέροντα οργανισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο. Μπορεί όμως ο Δήμος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σχετική Κ.Υ.Α., να χρησιμοποιήσει τη Δωρεάν Κρατική Αρωγή που αντιστοιχεί στην επισκευή του κτιρίου για την ανακατασκευή του στο ίδιο ή σε άλλο οικόπεδο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money