Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απαλλάσσονται εν μέρει τα οχήματα των Δήμων από τα τέλη κυκλοφορίας


Σ. Αχαγιώτες:Πληρώνουμε που πληρώνουμε τα καύσιμα για τις δωρεάν βόλτες στην Αχαγιά με δημοτικά οχήματα, τουλάχιστον να μην πληρώνουμε και τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.
Την εν μέρει απαλλαγή των οχημάτων των Δήμων από τα τέλη κυκλοφορίας και την σχετική νομοθεσία που την διέπει, διαβίβασε ως απάντηση ο Αν. Υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.

Με την απάντηση, γνωστοποιείται ότι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, μόνο, τα φορτηγά υδροφόρα, αυτοκίνητα καθαριότητας και πυροσβεστικά τα ανήκοντα κατά κυριότητα εις Δήμους και Κοινότητες.

Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση του Αρμοδίου Αν. Υπουργού Κου Οικονόμου   η οποία έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην αριθ. 4315/11-1-2012 Ερώτηση του Βουλευτή κ. Μ. Μπεκίρη, αναφορικά με τις απαλλαγές τελών κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων που ανήκουν στους Δήμους, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 5 του ν. 2459/1997 καταργήθηκαν από 1-1-1998 οι απαλλαγές από τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων οχημάτων των Δήμων και Κοινοτήτων κ.λ.π. εκτός αυτών που ρητά αναφέρονται στην περίπτωση ε' της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 2367/53, με την οποία, ορίζεται ότι απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας τα φορτηγά υδροφόρα, αυτοκίνητα καθαριότητας και πυροσβεστικά τα ανήκοντα κατά κυριότητα εις Δήμους και Κοινότητες.

Υπό τις παρούσες δε δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας δεν εξετάζεται η χορήγηση περαιτέρω απαλλαγών από την καταβολή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money