Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Πάτρα. Κοντά στο Μαζαράκι το επίκεντρο. Χουλιάρας "Δεν υπάρχει διέγερση"

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού κέντρου σημειώθηκε στις 6:44μ.μ. και έγινε αισθητός στην Πάτρα και στον Νομό Αχαϊας.


Σύμφωνα με το ίδιο κέντρο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 193 χιλιόμετρα Δυτικά της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας (Κάτω Μαζαράκι)

Ο σεισμός προερχόταν από την περιοχή νοτιοδυτικά του Κάτω Μαζαρακίου, που είχε δώσει την δόνηση των 6,4 Ρίχτερ στις 8 Ιουνίου 2008. Είχε 16 χιλιόμετρα εστιακό βάθος και δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.
Τον σεισμό αυτό ακολούθησαν άλλες τρεις μικρότερες δονήσεις: που ήταν 2,6 (στις 6.57μμ), 2,9 (στις 7.02μμ) και 3 (στις 7.21μμ) βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προέρχονταν δε όλες από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Ο Ερευνητής Σεισμολογίας, Γεράσιμος Χουλιάρας μίλησε στη zougla.gr για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διέγερση σε αυτή την περιοχή. Ο σεισμός έγινε αισθητός από τους κατοίκους γιατί ήταν επιφανειακός» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χουλιάρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money