Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΑ

Ρουτίνα έχει καταντήσει πιά και καθημερινή πραγματικότητα η είδηση ότι τα κρούσματα των διαρρήξεων, σε οικίες, οι κλοπές και οι ληστείες στην περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
Άγνωστοι επέδραμαν χθές το βράδυ σε οικία γνωστού επαγγελματία της περιοχής μας, κατοίκου Κάτω Αχαίας και αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν  χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.
Προ ολίγων ημερών άγνωστοι  διέρρηξαν οικία στα Νιφοραίικα και αφαίρεσαν τιμαλφή και χρηματικό ποσό.
Αυτή η ενημέρωση δεν προέρχεται από αστυνομικά δελτία, μαθαίνονται στόμα με στόμα τα συμβάντα.
Αυτό είτε γιατί τα θύματα δεν καταφεύγουν πιά στην Αστυνομία μια και το θεωρούν χάσιμο χρόνου, με ελάχιστες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα, είτε ορισμένα περιστατικά αποσιωπούνται για ευνόητους λόγους.
Η εικονική πραγματικότητα όμως, μπορεί να κρύβει το πρόβλημα  μέσω των διορθωμένων αριθμών των περιστατικών, αλλά όμως δεν μπορεί να αντικρούσει την πραγματική εικόνα.
Αυτή που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας.
Καμμία δραστηριοποίηση απο κανέναν έστω για την ανάδειξη του προβλήματος.
Απουσιάζει η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο , η Αστυνομία για διάφορους λόγους και αιτίες έχει περιοριστεί στην καταγραφή απλά των συμβάντων, οι τοπικοί φορείς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και όλοι απλά κάνουν τον σταυρό τους να μην είναι αυτοί η επόμενοι που θα δούν την περιουσία τους να ληστεύεται.
Ας συζητήσει προ ημερησίας διατάξεως το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Ας υπάρξει και κάποια πρόταση από το όργανο.
Συνέχεια ανακοινώσεις βλέπουμε επί παντός επιστητού, για εκδηλώσεις για ημερίδες, για διάφορα.
Μια ανακοίνωση έστω για τα μάτια θα υπάρξει για την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή;
Ή θα αναλάβουν πάλι τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να λένε για επιστολές στον Υπουργό (ποιάς κυβέρνησης αλήθεια;) για την έλλειψη καυσίμων! και να φύγει το μπαλάκι απο μένα για την εγκληματικότητα, και ας πάει στο τοπικό τμήμα που είναι όπως και η Αστυνομία γενικά ο εύκολος στόχος;
Μακάρι να μην αρχίσει η αυτοδικία η αυτοπροστασία και οι περίπολοι απο πολιτοφύλακες ενδεδυμένους στα μαύρα.Πάνω στα πτώματα είναι σίγουρο ότι και εκεί θα γίνονται δηλώσεις για την κακιά την Πολιτεία που δεν διάβασε τις επιστολές......
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money