Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΘΑ ιδρυθει κοινωνικό παντοπωλείο στον Δήμο Δυμαιων

Δήλωσε παρουσία ο κοινωνικός τομέας του Δήμου..........
Την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Δήμαρχου Ανδρέας Παναγιωτόπουλου.

Η ύπαρξη και λειτουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου θα έχει ως στόχο να συμβάλει στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί συνδημότες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «……η αιτία για την ίδρυση και τη λειτουργία μιας τέτοιας κοινωνικής μονάδας δεν είναι σημερινή….. το κοινωνικό παντοπωλείο θα είναι μέρος του ευρύτερου κοινωνικού δικτύου το οποίο αναπτύσσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στα πλαίσια του  ενισχυμένου ρόλου που, ως τοπική αυτοδιοίκηση, έχει μπροστά στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα…… και θα αποτελέσει «ανάσα» ζωής για πολλούς συμπολίτες……».
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου: "Στόχος με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να ολοκληρωθεί ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών το οποίο θα διευρύνεται καθημερινώς παρέχοντας στους συνδημότες που χρήζουν συμπαράστασης διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και μη ευπαθή προϊόντα.

Ο χαρακτήρας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και η άμεση σχέση της με τον πολίτη, δημιουργεί αυτήν την επιτακτική ανάγκη, ο Δήμος να σταθεί δίπλα στους δημότες και μέσα από θεσμοθετημένες ενέργειες και δράσεις, κατά το μέτρο του δυνατού, να δώσει λύσεις άμεσες σε προβλήματα φτώχειας και υποσιτισμού.

Με κάποια απαιτούμενα δικαιολογητικά θα μπορεί κάποιος που βρίσκεται σε δυσμενή οικονομικά θέση να εξυπηρετηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και κάθε οικογένεια μέσα από ένα συνολικό πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες θα ενισχύεται με τακτική επιχορήγηση σε τρόφιμα είτε εντελώς δωρεάν είτε με μεγάλη έκπτωση για όσους έχουν μικρά εισοδήματα."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money