Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αχαϊα: Φόβος και τρόμος στα Σαγεϊκα, το έγκλημα ανθεί και η Πολιτεία (βλέπε Αστυνομία) κοιμάται βαθιά

σ,Αχαγιώτες.Τα λέμε εδώ και πολύ καιρό για το τι συμβαίνει στα Σαγέικα υπο την ανοχή και ίσως την προτροπή όλων των εμπλεκομένων.Αφορμή για μας στάθηκε η δημοσίευση σε μπλόγκ της Ηπείρου για τα τεκταινόμενα.Το παρακράτος και το βαθύ κράτος λειτουργεί και εδώ.Είναι πολλά τα λεφτά Άρη που έλεγε και ο δημοφιλής Σπυρος Καλογήρου.
Εκείνο που φωνάζουμε εδώ και καιρό είναι ότι έχει να γίνει αστυνομική επιχείρηση εδω και χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή.Ο πρώην Δήμαρχος Μόβρης και νυν Δυτικής Αχαίας πέρα απο επιστολές και ευχολόγια δεν έχει αναδείξει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση.Θυμίζουμε ότι κάποτε έκλεινε την Εθνική οδό επειδή δεν υπήρχε παράδρομος.Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εστία εγκληματικότητας;Υπήρξε Δήμαρχος Μόβρης επί 8 συναπτα έτη.Επί ημερών του διογκώθηκε το θέμα με αποτέλεσμα τα Σαγέικα να θεωρούνται η τριτη πρεζούπολη στην Ελλάδα σε τζίρο χρημάτων και όγκου διακίνησης ναρκωτικών.
Τι να περιμένουμε εμείς και οι νομοταγείς πολίτες της Δυτικής Αχαίας;
Την επόμενη  ακριβοπληρωμένη πολιτιστική εκδήλωση ή την λήψη πρωτοβουλιών μπάς και γλυτώσει κανάς νέος η νέα που εκπορνέυεται για την δόση της;
Η δε τοπική Αστυνομία πέραν των γνησίων υπογραφής και την έκδοση ταυτοτήτων έχει κανένα περαιτέρω λόγο ύπαρξης;




Εκτός ελέγχου οδηγούνται οι δείκτες εγκληματικότητας στην Δυτική Αχαία.
Εκτός των σημαντικών περιστατικών που καταγράφονται πολύ συχνά στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο την πόλη της Κάτω Αχαίας, στα ύψη εκτοξεύονται και οι δείκτες της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, με θήλακα και ορμητήριο την περιοχή των Σαγεϊκων.
Στην περιοχή γύρω από το γκέτο των Ρομά, οι συναλλαγές κυρίως σε επίπεδο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, διαμορφώνουν σκηνικό τρόμου.
Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διαπίστωση καταγράφεται δημόσια.
Προκαλεί όμως απορία αλλά και αγανάκτηση στους πολίτες, το γεγονός οτι οι συντεταγμένες Αρχές της Πολιτείας αδιαφορούν προκλητικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Είναι χαρακτηριστικό, οτι οι εγκληματικές ομάδες στα Σαγέικα, έχουν συνεργούς και στην Πάτρα. Οι τελευταίοι προβαίνουν σε κλοπές δικύκλων αυτοκινήτων και κοσμημάτων, τα οποία και προωθούν στα γκέτο των Σαγεϊκων προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικά ή και χρήματα.
Και την ίδια ώρα η Αστυνομία, ελλείψει δυνάμεων, αρκείται σε σκόρπιες επιχειρήσεις, χωρίς στόχευση και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα.
Έντονα αντιδρούν στην αδιαφορία της Πολιτείας, φορείς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό οτι με αίτημα την αναβάθμιση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Αχαίας, έχει επισκεφθεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, αλλά... άνθρακες ο θησαυρός.
Κάποια στιγμή η υπομονή εξαντλείται και ελλείψει Κράτους ίσως γίνουμε μάρτυρες καταστάσεων χωρίς προηγούμενο,
Η πηγή του άρθρου προέρχεται απο το pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money