Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Κοινωνικό φροντιστήριο και στη Δυτική Αχαϊα προτείνουν μέλη της πολυτεκνικής Επιστολή προς το Δήμο Δυτικής Αχαϊας
Τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προτείνουν στον δήμαρχο δυτικής Αχαίας, δέκα μέλη της Πολυτεκνικής Παρέμβασης Πατρών και Περιχώρων. Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον Δήμαρχο έχει ως εξής:
Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε μέσα στις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και δράσεις που έχετε υλοποιήσει, σαν Κοινωνικός τομέας, τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο σας.
Η στοχευμένη αυτή κοινωνική δράση, θα διασφαλίσει την ίση μεταχείριση και συμμετοχή στην παιδεία και θα προσφέρει τη δυνατότητα ενισχυτικής φροντιστηριακής διδασκαλίας, σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν τα δίδακτρα των φροντιστηριακών μαθημάτων.
Διότι είναι σε όλους γνωστό, ότι κάτω από το δυσβάστακτο οικονομικό καθεστώς που βιώνουμε, οι πιο πληγείσες τάξεις των απόρων και των ευπαθών οικογενειών, δεν έχουν τη δυνατότητα να το προσφέρουν στα παιδιά τους.
Για τη στέγαση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια και να επανδρωθούν από εθελοντές καθηγητές ή καθηγητές που είναι άνεργοι.
Παράλληλα θα θέλαμε ακόμη να προτείνουμε, να ενισχυθεί από πλευράς του Δήμου, η πρωτοβουλία της εφημερίδας Πελοπόννησος, στη συλλογή σχολικών βοηθημάτων και βιβλίων ξένων γλωσσών, για να δοθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Σʼ αυτή την δράση, καθοριστική συμβολή μπορεί και πρέπει να έχει ο εκάστοτε σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου, τον οποίο πολύ εύκολα ο Δήμος μπορεί να ενεργοποιήσει προς την υλοποίησή της. Ειδικά τώρα με τη λήξη του σχολικού έτους θα μπορούσαν να ευαισθητοποιηθούν γονείς και μαθητές, ώστε να συλλεχθούν τα σχολικά βοηθήματα με διπλό μήνυμα: της αειφορίας και της προσφοράς.
Ελπίζουμε οι σκέψεις μας να δρομολογηθούν άμεσα από τον Δήμο, προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών που πλήττονται σήμερα από την οικονομική κρίση. Προπαντός των οικογενειών χωρίς εισόδημα ή των πολυμελών (Πολύτεκνων ή Τρίτεκνων), των οποίων αποτελούμε μέλη.
Με εκτίμηση οι:
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (τηλ.6947816661)
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (τηλ.6932637029)
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΚΟΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money