Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ποιοι μπορούν να συνεργαστούν άρθρο της Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου


Ποιοι μπορούν να συνεργαστούν

Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου - Δώστε στο ΝΕΟ την ευκαιρία


άρθρο της Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου υποψήφια βουλευτής Αχαίας Ν.Δ.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ακόμη και αν οι πολίτες αποφασίσουν υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, είναι δεδομένο ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει για τη χώρα χρειάζεται ευρύτερες συνεργασίες. Σε όλα τα επίπεδα.       
Χρειάζεται κουλτούρα συνεννόησης και ορθού λόγου, γιατί πίσω από όλα μας τα προβλήματα, τουλάχιστον από όσα περνάνε από το χέρι μας, αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα παντού. Την ώρα που πρέπει να περάσουμε στην υλοποίηση, κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανένα, ούτε καν στα βασικά. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει μόνο από την πίεση της κατάστασης. Χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα, για να αποκτήσουμε πιο αποτελεσματικά ανακλαστικά.
Πρώτον, χρειάζεται στο τιμόνι να είναι εκείνοι που πιστεύουν σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική και στην ανάγκη να γίνουμε επιτέλους, όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μια «φυσιολογική» χώρα. Να πιστεύουν σε ένα οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που δεν βασίζεται στον κρατισμό, να πιστεύουν σε μια δημόσια διοίκηση που έχει συνέχεια και αξιοκρατία. Η Ν.Δ, συναντώντας ξανά τις βασικές αρχές της, οι οποίες είναι αυτές, είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη για να ανατρέψει την λογική ΠΑΣΟΚ, που κυριάρχησε στην Μεταπολίτευση και να βάλει τα πράγματα σε μια λογική βάση, ώστε να βγούμε με ασφάλεια από το βάλτο της ύφεσης.
Δεύτερον, χρειάζεται μια γενναία ανανέωση σε επίπεδο προσώπων. Γιατί ακόμη και οι καλύτερες προθέσεις όταν επί χρόνια κινήθηκαν με όρους λαϊκισμού και παλαιοκομματισμού δεν μπορεί παρά να αλλοιώθηκαν. Είναι δύσκολο να μάθει κανείς να συνεννοείται ξαφνικά, όταν έστησε όλη την πολιτική του διαδρομή πάνω στην τυφλή και κλισέ κομματική κόντρα και έχει αποκτήσει τους αυτοματισμούς της πολιτικής που σήμερα όλοι απορρίπτουμε. Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία, να προκριθούν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ασχέτως ποιο κόμμα θα εκπροσωπήσουν, θα μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους με άλλους όρους. Πολιτικούς και κυρίως κοινωνικούς. Με προσήλωση στο αποτέλεσμα που πρέπει κάθε στιγμή να παραχθεί. Επιπρόσθετα, αυτά τα στελέχη θα δώσουν άλλο ύφος και στη διοίκηση, η οποία, μεταξύ των άλλων, πάσχει σοβαρά από την αρρώστια του παραγοντισμού, που εκτός του ότι είναι «θανατηφόρα» για το κράτος, είναι και εξαιρετικά «μεταδοτική» σε όλη την κοινωνία.
Εν ολίγοις, Ν.Δ και νέοι άνθρωποι παντού. Για να δημιουργηθεί επιτέλους δυνατότητα ουσιαστικής συνεννόησης και όχι προσχηματικές συνεργασίες.

*η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου είναι υπ. Βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας του Τομέα Παιδείας της Ν. Δ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money