Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ

 Σήμερα είδαμε για μιά ακόμα φορά το κέντρο της Κάτω Αχαίας να μετατρέπεται σε Σικάγο της εποχής της ποτοαπαγόρευσης.
Σε απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε περί ώρα 10.30 το πρωί νεαρό άτομο εμφανίστηκε προσποιούμενος τον πελάτη σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης.
Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τις προθέσεις του όταν παρατήρησε την παράξενη συμπεριφορά του, και διέκρινε ένα όπλο να υπάρχει στην τσάντα που κουβαλούσε ο ληστής.
Ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε υπερασπιζόμενος την περιουσία του, προσπαθώντας να ακινητοποιήσει τον νεαρό.
Ο ληστής διέφυγε απο το κατάστημα με τον ιδιοκτήτη να τον ακολουθεί φωνάζοντας ληστεία.
Ο νεαρός δεν δίστασε τότε να βγάλει το όπλο απο την τσάντα και να πυροβολήσει στον αέρα στην μέση της πλατείας Παπαγιαννόπουλου στην οποία εκείνη την στιγμή υπήρχε πλήθος κόσμου.
Τελικά ο δράστης διέφυγε απο το σημείο πεζός! με την Αστυνομία νάχει προβεί σε αναζητήεις σε όλη την περιοχή.
Θυμίζουμε το γεγονός της Κυριακής 6/5 την απόπειρα διάρρηξης σε κατάστημα μπιζού και αξεσουάρ, στην Κάτω Αχαία, το βράδυ με την αστυνομική δύναμη  σε πλήρη απαρτία λόγω εκλογών.
Οι 2 δράστες έθραυσαν την βιτρίνα του καταστήματος, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, διατέθηκε ένα περιπολικό για το συμβάν, και οι δράστες διέφυγαν πεζή!!και πάλι.
Το ανησυχητικό είναι ότι πυκναίνουν οι συζητήσεις απο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που τελευταία άνοιξε γραφείο στην Κάτω Αχαία περί οργάνωσης Πολιτοφυλακής! που θα εκπληρώνει καθήκοντα Αστυνόμευσης αντί της Δημόσιας Αστυνομίας.
Η αποδιοργάνωση του κράτους, η έλλειψη συναίσθησης του καθήκοντος απο τους υπηρετούντες στην Ελας, και ο εκσυγχρονισμός του εγκλήματος δημιουργούν τις συνθήκες για ιδιωτικές αστυνομίες που θα θυμίζουν τα τάγματα εφόδου.
Και αν τυχόν είναι και αποτελεσματικές όπως στον Αγιο Παντελεήμονα τότε αλλίμονο.....
Οι Αχαγιώτες



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money