Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αχαΐα: Πλήρης κατάρρευση του τουρισμού


Δεν φέρνει τουρίστες η Hoffman – Αποχώρησαν οι Γάλλοι


Το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο τουριστικής κίνησης ετοιμάζεται να περάσει η Αχαϊα και η ευρύτερη περιοχή.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των «προκρατήσεων». Ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς σε πολλές περιπτώσεις διαγράφονται για φέτος αφίξεις τουριστών στην περιοχή από συγκεκριμένες χώρες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Patrastimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Αχαϊας Ν. Παπαλέξης, οι δύο θεωρούμενες «ναυαρχίδες»  αποστολής τουριστών στην Αχαϊα, ουσιαστικά έχουν διαγράψει το νομό από τη λίστα τους.
Πρόκειται για την “Hoffman” η οποία κάθε χρόνο έφερνε στην περιοχή περισσότερους από 8.000 Γερμανούς και μια ακόμα Γαλλικών συμφερόντων εταιρεία η οποία έστελνε μόνο στην περιοχή της Καλογριάς στην Αχαΐα 5.000 τουρίστες.
Η κατάσταση κρίνεται ως απελπιστική και σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί ένας ακόμα βασικός «τροφοδότης» τα τελευταία χρόνια της περιοχής με τουρίστες. Ο λόγος για την κραταιά TUI, η οποία από τις 15.000 κρατήσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για την θερινή περίοδο σε μονάδες της Αχαϊας, με δυσκολία στέλνει φέτος 7.000 Γερμανούς.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική και εάν δεν υπάρξει κάποιο θαύμα, τότε όλο το οικοδόμημα του τουρισμού στην περιοχή θα καταρρεύσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
patrastimes
Σ.Αχαγιώτες: 
Οι εκ του ασφαλούς γερμανοφάγοι με πρώτο τον γνωστό ραδιοφωνικό κεκράκτη ας βγούν να φωνάζουν για τους κακούς που δεν έρχονται.....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money