Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η επιστολή που απέστειλαν πολύτεκνοι δημότες στον Δήμαρχο Δυμαίων για την ίδρυση  κοινωνικού  φροντιστηρίου, υπήρξε η αφορμή για να ερευνήσουμε το όλο θέμα.
Ξεκινήσαμε την έρευνα πεπεισμένοι  ότι δεν είχε υπάρξει κάποια σχετική πρωτοβουλία είτε από  κάποιο φορέα, είτε και από τους ιδιοκτήτες των διαφόρων φροντιστηρίων είτε μέσης εκπαίδευσης, είτε ξενόγλωσσα είτε πιστοποίησης υπολογιστών.
Απευθυνθήκαμε στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της περιοχής μας.
Για μας τα αποτελέσματα της έρευνας στην Κάτω Αχαία αποτέλεσαν ευχάριστη έκπληξη γιατί απέδειξαν ότι υπάρχει αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα μάθαμε ότι ο σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Αχαίας μέσω του Προέδρου του, συνδημότη μας κ.Παναγιωτόπουλου εδώ και μιά πενταετία! έχει έλθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων της Κάτω Αχαίας και παρέχεται έκπτωση στα δίδακτρα για τους Πολύτεκνους της περιοχής. Μέσω του συλλόγου εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι στα φροντιστήρια ώστε να τύχουν της μείωσης.
Πέραν της πολυτεκνικής οργάνωσης, είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ιδιοκτήτες φροντιστηρίων.
Τους καταγράφουμε με την ελπίδα και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι να ακολουθήσουν το παραδειγμά τους:
Φροντιστήριο Ορμή, φροντιστήριο Δύναμη, Κατσαρός κέντρο εκπαίδευσης υπολογιστών και εκμάθησης ξένων γλωσσών, Φροντιστήρια ξένων γλωσσών Σαββέλη.
Υπάρχει η σκέψη μαθαίνουμε να υπάρξει  περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος για τους πολύτεκνους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Ευτυχώς που υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία και αναπληρώνει τα κενά των φορέων της πόλης , της Δημοτικής αρχής και ειδικά του κοινωνικού τομέα του Δήμου Δυμαίων
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money