Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.. ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Ιδιοκτήτης παραλιακού καταστήματος του Δήμου Δυτικής Αχαίας συνοδευόμενος από την συζυγό του επισκέφτηκε για πολλοστή φορά τον Δήμαρχο Δυμαίων, προσπαθώντας επιτέλους να βρεί ανταπόκριση σε νόμιμο αιτημά του.
Ο παρολίγο αυτόχειρας επανέλαβε στον Δήμαρχο Παναγιωτόπουλο την καταγγελία του, ότι η καντίνα που βρίσκεται 100 μέτρα περίπου απο το καταστημά του, έχει και φέτος αναπτύξει καρέκλες και τραπέζια κατά παράβαση της άδειας λειτουργίας της, η οποία άδεια προβλέπει μόνο την εξυπηρέτηση του κοινού στο να παίρνουν το είδος που θέλουν στο χέρι και να αποχωρούν.
Ο διάλογος (που σημειωτέον έγινε έντονος από ένα σημείο και έπειτα) ήταν σύμφωνα με αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες ο εξής: <<Κοίτα τους λογαριασμούς που έχω να πληρώσω, θα κλείσει το μαγαζί μου επειδή παρανομεί η καντίνα. Εδώ και ένα χρόνο έχω κάνει αίτηση στο δήμο να σταματήσει αυτό που γίνεται με την καντίνα, έχω υποβάλλει και μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη, να κλείσω εγώ το μαγαζί μου, που πληρώνω όλους; και το Δήμο, και τα τέλη;
-Τι να σου κάνω εγώ; << τι θές να αυτοκτονήσω;>> - κι εγώ τι να σου κάνω;<< θα αυτοκτονήσω δήμαρχε, θα πηδήξω κάτω>> -ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΣ, ΠΗΔΑ!! (με ύφος που δεν ταίριαζε στην στιγμή λένε οι μάρτυρες)<<Εγώ φοράω παντελόνια>> και χωρίς να τον προλάβει κανείς βγαίνει στο μπαλκόνι και βουτάει στο κενό προς την μεριά της θάλασσας.Ακολούθησε πανδαιμόνιο, εκλήθη το Εκαβ και η Αστυνομία, ο απελπισμένος μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαίας και έπειτα στο νοσοκομείο Αγ.Ανδρέας όπου και νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Ο Δήμαρχος με τα αστεία και τα ευφυολογήματα όπως μας τον παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι, μόνο που τα αστεία και η ειρωνεία δεν είναι κατάλληλα ούτε για όλες τις στιγμές, αλλά ακόμα περισσότερο ούτε όταν απευθύνονται σε απελπισμένους ανθρώπους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παρολίγο αυτόχειρας ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, Απευθύνθηκε στον Δήμο και στην Δικαιοσύνη. Κατά το κοινώς λεγόμενο τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια αμφότεροι. Ειδικά με τον Δήμο αντιμετώπισε πέραν των άλλων και την ειρωνεία και τους κρύους αστεισμούς.
Ένας συνάνθρωπος με μειωμένη πελατεία, με μεγάλα έξοδα και με τον αθέμιτο παράνομο  ανταγωνισμό με την ανοχή Δήμου και πολιτείας,στο σημερινό κοινωνικό περιβάλλον αναζήτησε το δίκιο του και εισέπραξε την  ειρωνεία.
Εν τω μεταξύ προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Δήμαρχος βγήκε σε τηλεοπτικά πατρινά κανάλια, λέγοντας ότι του ζήτησε ο καταστηματάρχης να κλείσει την καντίνα για να δουλέψει αυτός! Και ότι το κοινωνικό σκηνικό της ανέχειας έφτασε μέχρι και το γραφείο του.
Συνειδητή διαστρέβλωση δηλαδή των γεγονότων σε μια προσπάθεια να αποσείσει προσωπικές ευθύνες.
Υπόψην ότι τους  παραπάνω διαλόγους μας τους μετέφεραν μάρτυρες των οποίων τα ονόματα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε αμφιβάλλει για τα λεγόμενα, και κατά πληροφορίες τα ίδια περίπου αναφέρονται και στις καταθέσεις που έχει λάβει η Αστυνομία.
Αναμένουμε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Ραυτακόπουλου ο οποίος ήταν παρών στο γραφείο του Δημάρχου  και στην παρολίγο τραγωδία
Οι Αχαγιώτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money