Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΠΑΖΑΡ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο βιβλιοπωλείο Anima Libri

Το βιβλιοπωλείο Anima Libri - Αχαϊκές Εκδόσεις, με αφορμή το μπαζάρ βιβλίων που διοργανώνει (με βιβλία των εκδόσεων «περί τεχνών», Γιάννη Πικραμένου και «το δόντι»), διοργανώνει μια θεματική εβδομάδα, με κεντρικό άξονα το τετράπτυχο: η πόλη μας - η ζωή μας - το παρόν μας - η ιστορία μας.
[14:05,11/05]
Η πόλη είμαστε εμείς
Η πόλη μας είναι τα κτήρια, οι δρόμοι, οι πλατείες, το λιμάνι, οι γειτονιές…
Το σκηνικό της ζωής μας.
Μα είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά. Η πόλη είμαστε εμείς: οι άνθρωποί της που ζούμε στα κτήριά της, κινούμαστε στους δρόμους της, καθόμαστε στις πλατείες της, ανασαίνουμε την θάλασσά της, καλημερίζουμε τους ανθρώπους της γειτονιάς…
Η πόλη λοιπόν δεν είναι δική μας - εμείς είμαστε η πόλη. Και η πόλη ξετυλίγει τις δικές μας καθημερινές ιστορίες σ' έναν καμβά που δεν είναι άδειος.
Η ζωή μας συνιστά το άθροισμα των ημερών που έφυγαν, τα βιώματα των ανθρώπων που υπήρξαν πριν από εμάς - η ιστορία της πόλης διαχέεται στο παρόν μας.
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν της πόλης, φωτίζουμε το θολό περίγραμμα της ζωή μας, και συνειδητοποιούμε, πως ακριβώς αυτό το παρελθόν, δεν αποτελεί το αδρανές υλικό της καθημερινότητάς μας, αλλά το χώμα της γλάστρας της.
Εξορισμένοι απ' το παρελθόν μας γινόμαστε ανήμποροι να κατανοήσουμε τις δυνατότητες του παρόντος, γινόμαστε μετανάστες στην ίδια μας την πόλη.

Το βιβλιοπωλείο Anima Libri - Αχαϊκές Εκδόσεις, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Πάτρας, “περί τεχνών” , Εκδόσεις Γιάννη Πικραμένου, το Δόντι διοργανώνει μια θεματική εβδομάδα, από 12 - 19 Μαϊου, με κεντρικό άξονα το τετράπτυχο: η πόλη μας - η ζωή μας - το παρόν μας - η ιστορία μας, που θα περιλαμβάνει bazaar βιβλίων που αφορούν στις διάφορες όψεις του παρελθόντος της Πάτρας αλλά και στο έργο Πατρινών συγγραφέων και ποιητών, ξεναγήσεις-πεζοπορίες σε γειτονιές της πόλης, μουσικές βραδιές με πατρινούς δημιουργούς, παραστάσεις Καραγκιόζη κ.ά.


Σάββατο 12/5, 11.30 π.μ.:
Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Κωνσταντίνου Λαλιώτη.


Τρίτη 15/5, 7.00 μ.μ.:
«Από τις σελίδες των βιβλίων, στους δρόμους της Πάτρας»,
βόλτα-ξενάγηση με τον Ξενοφώντα Παπαευθυμίου στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.


Παρασκευή 18 /5, 8.30 μ.μ.:
Μουσική βραδιά με το πατρινό σχήμα «Ιδιότροπον».


Σάββατο 19 /5, 11.00 π.μ.:
«Από τις σελίδες των βιβλίων στους δρόμους της Πάτρας»,
βόλτα-ξενάγηση στους δρόμους της Άνω Πόλης, με τον Ξενοφώντα Παπαευθυμίου.




Anima Libri
Κολοκοτρώνη 34, Πάτρα, τηλ. 2610 279481
Patrastimes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money