Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

SOS στον Αλισσό: Μαύρες κηλίδες στη θάλασσα. Καταγγελίες για παράνομη απόρριψη λυμάτων κάνει ο Σύλλογος της περιοχής

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:00μμ:
Πριν από λίγα λεπτά επικοινώνησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης με τον νέο διευθυντή της ΒΙΠΕ, ζητώντας άμεση αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού της ΒΙΠΕ που εκβάλει στην περιοχή. "Το τσιμένο του αγωγού είναι έτοιμο να σπάσει και είναι πολύ επικίνδυνο να γεμίσει η θάλασσα λύματα", καταγγέλλει ο κ. Μπαρμπούνης προσθέτοντας ότι αν η ΒΙΠΕ δεν λάβει άμεσα μέτρα η επόμενη κίνηση είναι να πάει στον Εισαγγελέα.
Παράλληλα με νέο έγγραφό του ο Σύλλογος θα ζητήσει άμεσα μετρήσεις στο σημείο όπου εμφανίστηκε το φαινόμενο.
"Υπάρχουν καταγγελίες ότι στη γύρω περιοχή αδειάζουν λύματα. Όποιος άλλος κάτοικος έχει δει ή γνωρίζει κάτι να απευθύνεται στον Σύλλογο", καταλήγει μιλώντας στο pelop.gr ο Δημήτρης Μπαρμπούνης

12:30μμ
Μαύρο νερό αλλά και δυσοσμία καταγγέλλουν κάτοικοι στην παραλία του Άνω Αλισσού. Εδώ και δύο μέρες το φαινόμενο είναι έντονο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κ. Αλισσού στέλνει επείγον έγγραφο στην Περιφέρεια:
Προς: Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας
κ Θ. Λάμπο
Κοιν:
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας
κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο
Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δήμου Δυμαίων


Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες δύο (2) ημέρες δεχόμαστε στο Σύλλογό μας, έντονα παράπονα ότι στην παραλία Άνω Αλισσού στη θέση «Πρώην εγκαταστάσεις ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ», η θάλασσα έβγαζε σκουρόχρωμο πράσινο χρώμα και παρουσίαζε σε αυτό το σημείο δυσοσμία.
Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες καθώς και τις μετρήσεις, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία των δύο Αλισσών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Δημήτρης Μπαρμπούνης
 Πηγή: pelop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money