Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ελεύθερη η είσοδος την Παρασκευή στα Μουσεία Πατρών και Αιγίου

Τα δύο Αρχαιολογικά Μουσεία του Νομού Αχαϊας, της πόλης των Πατρών και της πόλης του Αιγίου γιορτάζουν και φέτος την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνή Ημέρα Μουσείων και προσκαλούν να τα επισκεφτείτε, με ελεύθερη είσοδο το πρωί από 8.30 έως 15.00 και το απόγευμα από τις 18.00 έως 22.00 και συμμετέχετε στις εορταστικές τους εκδηλώσεις.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ



Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ώρα 20.00: Διάλεξη του κ. Νικολάου Αβούρη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο:
«Παιγνιώδης μάθηση σε μουσειακούς χώρους με χρήση φορητών συσκευών»
Η ομιλία αφορά στην διεθνή και ελληνική εμπειρία σχετικά με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για μάθηση σε χώρους πολιτισμού. Θα γίνει αρχικά επισκόπηση των χαρακτηριστικών συσκευών που φέρουν οι επισκέπτες στα σύγχρονα μουσεία και οι οποίες επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και το χώρο. Θα εξεταστούν ιδιαίτερα οι δυνατότητές τους στο πλαίσιο δραστηριοτήτων παιγνιώδους χαρακτήρα.
Επίσης θα επιχειρηθεί να συσχετιστεί το παραπάνω τεχνολογικό πλαίσιο με δυνατότητες για συμμετοχή του κοινού στην ανάπτυξη της μουσειακής αφήγησης.
Ο κ. Νικόλαος Αβούρης είναι Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με εμπειρία 30 σχεδόν χρόνων στην έρευνα και την εκπαίδευση σε θέματα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή. Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν την αλληλεπίδραση του ευρύτερου κοινού με υπηρεσίες και αντικείμενα πολιτισμού.
Ώρα 21.00: Μουσική εκδήλωση με το Κουαρτέττο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με τίτλο: « Από τον J. Stauss…….. στον D. Ellington και τον A. Piazzola»
To Κουαρτέττο Εγχόρδων αποτελείται από την Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), την Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), τον Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα) και τον Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο).


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ώρα 20.00: Εκδήλωση με αφήγηση και μουσική με τίτλο: «Αισώπου Μύθοι και Σοφία, νέες εμπνεύσεις»
σε συνεργασία με την ομάδα «Ο λόγος του παραμυθιού»
Την αφήγηση των μύθων θα κάνει η Άρτεμις Θεολόγη την οποία θα συνοδεύουν μουσικά η Άσπα Παπαδημητρίου (μουσική σύνθεση-πιάνο) και η Έλενα Παπαδημητρίου (τραγούδι – τσέλο).


Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: ΣΤ΄ ΕΠΚΑ -Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών
Προγραμμάτων
Τηλ.: 2613 616100 - e-mail: stepka@culture.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money