Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πόση άδεια δικαιούνται οι ετεροδημότες για τις εκλογές

Η άδεια που δικαιούνται βάση νόμου οι ετεροδημότες δημόσιοι υπάλληλοι, εξαρτάται από τη χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει από το μέρος καταγωγής τους. Όμως το ανώτερο που μπορεί να πάρει κανείς σε άδεια είναι ένα τριήμερο.
Η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίζει πως:

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

Μία με δύο εργάσιμες: Όσοι ταξιδέψουν για να ψηφίσουν σε τόπο με απόσταση 100-200 χιλιομέτρων.
Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων.
Τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι ταξιδέψουν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

Μία εργάσιμη: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων.
Δύο εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
Μία με τρεις εργάσιμες: Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης.

Κλείνουν τα σχολεία λόγω των εκλογών

Κλείνουν τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012 λόγω εκλογών, καθώς τα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδή, που εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να κανονίσουν οι εκπαιδευτικοί τα σχετικά με την μετάβασή τους στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας ειδική άδεια.

Στην εγκύκλιο, η οποία υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, γνωστοποιούνται τα εξής: «Λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 6 Μαΐου 2012, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και Δευτέρα 7 Μαΐου 2012.

Επίσης οι διευθυντές σχολείων που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους. Παρακαλούνται οι διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money