Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Προτάσεις για έργα στο δήμο Ερυμάνθου

Σ.Αχαγιώτες: Εμείς ακόμα καταρτίζουμε τον προυπολογισμό του Δήμου Δυμαίων, ο οποίος έχει γίνει δρομολόγιο ηλεκτρικού  σιδηρόδρομου:Πάει στην περιφέρεια και επανέρχεται για διόρθωση τους τελευταίους 2 μήνες με κανονική συχνότητα

Την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με αντικείμενο την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο της Δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (Τοπ.Σ.Α.)», αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερυμάνθου.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων προς ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης ανέργων, με βάση τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των περιοχών παρέμβασης.
Ο Δήμος Ερυμάνθου θα συμμετάσχει τρεις (3) Αναπτυξιακές Συμπράξεις με εταίρους φορείς και εταιρείες της Αχαΐας για τη διεκδίκηση και υλοποίηση σχετικών παρεμβάσεων δράσης με περιεχόμενο και τίτλους όπως:
α) «Τοπικό Σχέδιο για την απασχόληση ανέργων στην κατασκευή και τη συντήρηση έργων Α.Π.Ε., με έμφαση στις δράσεις του Προγράμματος «Ήλιος» και παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας».
Συντονιστής Προγράμματος: Διαδικασία Α.Ε.
Εταίροι: Δήμος Ερυμάνθου, Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Κ.Ε.Κ. Γ.Σ.Β.Ε.Ε., Ι.Ν.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., Περιφερειακός Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκ/των Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ».
β) Δράσεις απασχόλησης και ενίσχυσης ανέργων και νέων επιστημόνων στον τομέα της Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Ανασυγκρότησης του Πρωτογενούς Τομέα (παραδοσιακές-νέες καλλιέργειες) στο Ν. Αχαΐας.
Συντονιστής: Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.
Εταίροι: Δήμος Ερυμάνθου και άλλοι Δήμοι της Αχαΐας, Τ.Ε.Ε. Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, Κ.Ε.Κ. Ι.Ν.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε., ΓΕΩΤΕΕ Πελ/σου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Διαδικασία Α.Ε.
γ) Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών αγορών εργασίας.
Συντονιστής: «Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας (Κ.Τ.Α.Δ.Α. Α.Ε.)
Εταίροι: Δήμος Ερυμάνθου, Δήμος Δυτ. Αχαΐας, Data Research and Consulting, Ένωση ξενοδόχων Δυτικής Αχαΐας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγείκων, Εμπορικός Σύλλογος, Κ.Ε.Κ. Euroteam, Κ.Ε.Κ. ΚΑΕΛΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money