Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ Η ανεργία, κύρια αιτία των κοινωνικών προβλημάτων



ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
Η ανεργία, κύρια αιτία των κοινωνικών προβλημάτων

«Η κυριότερη πηγή των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι η ανεργία» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε ομάδα συνδικαλιστών και εκπροσώπων εργατικών σωματείων του νομού.
Ο κ. Νικολόπουλος, αφού παρουσίασε τις τεράστιες πληγές που άνοιξε στο εργατικό δυναμικό της χώρας η διετής διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η υφεσιακή λογική του μνημονίου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η αναστροφή της τραγικής αυτής κατάστασης θα είναι από τα πρώτα αποτελέσματα της αντιμετώπισης της ύφεσης και της εισόδου της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν αρκούν όμως αυτά. Ένα σημαντικό μέρος των ανέργων θα αντιμετωπίσει δυσκολίες να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που θα διαμορφωθούν στην αγορά εργασίας. Εμείς, ως επόμενη κυβέρνηση, θα αναλάβουμε να εκπαιδεύσουμε και να πιστοποιήσουμε τους ανέργους, ώστε να ασχοληθούν με τους οικονομικούς τομείς στους οποίους θα ρίξουμε το μεγάλο βάρος, όπως είναι ο ποιοτικός τουρισμός, η παραγωγή και τυποποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η ναυτιλία, η παραγωγή ενέργειας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας».
Και ο Αχαιός πολιτικός, κατέληξε με αισιοδοξία: «Το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό είναι εργατικό άξιο και ικανό. Είναι πολύτιμο για τη χώρα μας και την αναπτυξιακή της δυναμική. Δεν θα το χαρίζουμε πλέον στην ανάπτυξη άλλων χωρών!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money