Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΟΙ STAGERS ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ


Πέρασαν  2,5 χρόνια από τις εκλογές του 2009, οι οποίες σηματοδότησαν τον απηνή διωγμό των stagers.
Θυμόμαστε πολύ καλά, τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις που δίδονταν αφειδώς, για την <<τακτοποίηση>> του προβλήματος.
Πρωτοστάτησαν οι κ.κ. Λοβέρδος και Πάγκαλος, με την άξια συμπαράσταση της κ. Πετραλιά και του τότε διευθυντή του ΟΑΕΔ κ.Βερναρδάκη.
Στοχοποιηθήκαμε και κυνηγηθήκαμε σαν εγκληματίες από την κυβέρνηση και τα στελέχη του Πασοκ.
Ο Νοέμβριος του 2009 σήμανε το ξεκίνημα του αγώνα μας , ενός αγώνα που δόθηκε και συνεχίζεται παντού: Στους δρόμους στα πεζοδρόμια και στις δικαστικές αίθουσες.
Δεν ξεχνάμε όμως αυτούς που συστρατεύθηκαν μαζί μας και αγωνίστηκαν στο πλευρό μας:
Την αμέριστη και ολόψυχη συμπαράσταση του Νίκου Νικολόπουλου βουλευτή Αχαίας της Ν.Δ, τον πάντοτε παρόντα Νίκο Τσούκαλη, βουλευτή σήμερα της ΔΗΜ.ΑΡ, και την βοήθεια και την στήριξη του Νίκου Καραθανασόπουλου  βουλευτή του Κ.Κ.Ε.
Μάλιστα στην Αχαία σημειώθηκε το μοναδικό γεγονός , στις πορείες και στις εκδηλώσεις των stagers να βαδίζουν μαζί μας και να συμμετέχουν οι 3 βουλευτές προερχόμενοι από τελείως διαφορετικούς  χώρους σε μια συγκινητική συμπαράσταση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Για τον Νίκο Νικολόπουλο σημειώνουμε ότι ήταν ο μοναδικός βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος συμμετείχε σε Πανελλαδική πορεία και συγκέντρωση  των stagers στο Σύνταγμα, ως κεντρικός ομιλητής μάλιστα, όταν οι υπόλοιποι βουλευτές της Ν.Δ. κρύβονταν και δεν έπαιρναν (πλην ελαχίστων) καν θέση για το θέμα μας.
Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Νικολόπουλος ήταν παρών στην ιδρυτική συνέλευση του σωματείου μας, και προσέφερε τα μέγιστα για την ιδρυσή του.
Μεσολάβησε και μας διατέθηκε δωρεάν  νομική συνδρομή  από διαπρεπείς πατρινούς νομικούς για τυχόν συνέπειες από τις δράσεις μας.
Κάλυψε ο ίδιος από την τσέπη του, τα έξοδα για τις μετακινήσεις μας στην Αθήνα, ενισχυοντάς  μας οικονομικά σαν σωματείο όποτε υπήρξε ανάγκη.
Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά τον αγώνα που έκανε μες στο κόμμα του , προκειμένου να βρεθεί  λύση με νομοθετική πρωτοβουλία για τους συμβασιούχους και τους stagers, ερχόμενος μάλιστα σε σκληρή αντιπαράθεση με ηγετικά στελέχη της Ν.Δ.
Με την μεσολάβηση του κ. Νικολόπουλου ήρθαμε σε επαφή προσπαθώντας να βρούμε ανταπόκριση στα αιτηματά μας, με  ανώτατα στελέχη του κόμματος της Ν.Δ, και γνωρίζουμε καλά την παρασκηνιακή του δράση και την πίεση που ασκούσε και ασκεί, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων stagers.
Ο κ. Νίκος Τσούκαλης  ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις μας ενισχυοντάς  μας με το κύρος του βουλευτή και την φυσική του παρουσία , δηλώνοντας παρουσία και συμπαράσταση στο πλευρό μας, από την ιδρυτική συνέλευση του σωματείου μας στον Παμμικρασιατικό. Πολύτιμη υπήρξε η συνεισφορά του, και οι νομικές του συμβουλές  μας βοήθησαν στην διεκδικησή μας, ανταποκρινόμενος άμεσα σε κάθε μας αίτημα,πολλές φορές διακόπτοντας συνεδριάσεις επιτροπών για να μιλήσει μαζί μας.
Ο  κ. Καραθανασόπουλος Νίκος, πάντοτε παρών σε κάθε προσκλητήριο αγώνα, μας συμπαραστάθηκε ολόψυχα, βαδίζοντας πάντα πλάι μας σε κάθε πορεία, και διαμαρτυρία, όπως στο Δημαρχείο, στο Ικα, και στο Εργατικό κέντρο Πάτρας.
Ο κ. Καραθανασόπουλος πέρα των άλλων μεσολάβησε για την συναντησή  μας με την Γ.Γ του Κ.Κ.Ε   κ. Παπαρήγα, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί το θέμα μας σε πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του, και να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του Κ.Κ.Ε στην  βουλή, η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε.

Οι 3 αυτοί βουλευτές μας στήριξαν και ανταποκρίθηκαν σε ότι τους ζητήσαμε.
Δεν στεκόμαστε στα κόμματα που εκπροσωπεί ο καθένας από τους συναγωνιστές μας βουλευτές.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους:
Νίκο Νικολόπουλο, Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ, βουλευτή Αχαίας.
Στον Νίκο Τσούκαλη , κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ βουλευτή Αχαίας.
Στον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε βουλευτή Αχαίας.
Με την υπ.αριθμ 23 ομόφωνη απόφαση της 30/4/2012, της συντονιστικής επιτροπής του Σωματείου εργαζομένων stage και συμβασιούχων Δημοσίου Ν.Αχαίας ‘’Αλληλεγγύη’’ ανακηρύσσουμε:
Επίτιμο πρόεδρο του σωματείου μας τον κ. Νίκο Νικολόπουλο .
Ανακηρύσσουμε επίτιμους Αντιπροέδρους τους κ.κ. Νίκο Τσούκαλη και Νίκο Καραθανασόπουλο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας με αυτή την συμβολική χειρονομία.


Ο Πρόεδρος
 Φίλιππος Ε. Σερεπίσος                               Η   Αντιπρόεδρος:  Γεωργία Καπετανάκη
                                                                        

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money